Powiat Inowrocław: Dietetyczne potrawy

1 min czytania

W lutym w Zespole Szkół im. Jana Pawła II w Kościelcu odbyły się kolejne zajęcia gastronomiczne organizacji usług cateringowych. Zajęcia te realizowane są w ramach projektu unijnego Twoja Wiedza Twoja Przyszłość III”.

Tym razem młodzież pogłębiała swą wiedzę i umiejętności na temat cateringu dietetycznego. Podczas zajęć uczniowie dobierali potrawy do poszczególnych diet zgodnie z ich zaleceniami żywieniowymi.

Sporządzili min. potrawkę z kurczaka, tortille a’la patatas z warzywami, galantynki drobiowe, esencjonalny rosół oraz deser na bazie jogurtu naturalnego i granoli z nutką truskawek i malin. Wszystkie potrawy zostały zdegustowane z uśmiechem na twarzy, a młodzież nie może doczekać się już kolejnego spotkania kulinarnego. Zajęcia prowadziła Barbara Nawrocka.

Starostwo Powiatowe w Inowrocławiu,

inowroclaw.powiat.pl/

inowroclaw.powiat.pl/contents/content/10/7163

Autor: krystian